Glaskunst

Ik heb een grote fascinatie voor het materiaal glas, in het bijzonder glas als kunstuiting. Glass fusing was de eerste kunstvorm waarmee ik glaskunst begon te maken. Inmiddels ben ik ook aan het glasblazen werk ik aan de brander en doe ik ook glascasting.

In onze consumptiemaatschappij wordt heel veel weggegooid. Ik wil laten zien hoe mooi en bruikbaar iets kan zijn wanneer je er net even anders tegenaan kijkt dus verwerk ik veel hergebruikte materialen. Hiermee maak ik sieraden, schalen en kunstobjecten. Sieraden bevatten bijvoorbeeld een onderdeel van de bodem of de hals van een wijnfles. De schalen zijn van een kapotte autoruit gemaakt. Of oude fietsbanden, wat ik kan vinden aan mooie materialen.

Ik gebruik ook Bullseye glas en Oceanside (specifiek geproduceerde glassoorten voor fusing) en door gebruik te maken van glaspoeders kan ik portretten van glas maken of zeefdrukken. De manieren van glas verwerken zijn oneindig.
Door bij te blijven leren door workshops te volgen en de opleiding aan het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA ) te Mechelen. Blijf ik mijn kennis verdiepen, experimenteren en spelen met glas.
Heb je een leuke opdracht?? Stuur een berichtje en daag me uit.